DUTCH 

 

 

Oproep voor inzendingen voor de Europese Erfgoedprijzen / Europa Nostra-prijzen 2023

De European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2023 zijn open voor inzendingen!

We roepen architecten, ambachtslieden, erfgoeddeskundigen, vrijwilligers, openbare en particuliere instellingen en lokale gemeenschappen op om in te sturen voor de belangrijkste Europese onderscheidingen op het gebied van erfgoed. Deel je succes!

Deze jaarlijkse Europese erfgoedprijzen competitie bevordert de beste methoden voor het behoud en de waardering van materieel en immaterieel cultureel erfgoed; het stimuleren van internationale kennisuitwisseling; het verhogen van de bewustwording en de waardering van het algemene publiek voor het cultureel erfgoed van Europa; en het stimuleren van initiatieven die het goede voorbeeld geven en navolging verdienen.

In 2023 worden de prijzen toegekend in de volgende vijf categorieën:

Restauratie en Adaptief Hergebruik (Conservation & Adaptive Reuse)

Onderzoek (Research)

Educatie, Training en Vaardigheden (Education, Training & Skills)

Maatschappelijke Betrokkenheid en Bewustmaking (Citizens Engagement & Awareness-raising)

Erfgoed Kampioenen (Heritage Champions)

Er zullen maximaal 30 opmerkelijke erfgoed prestaties uit heel Europa worden bekroond. Daarvan zullen maximaal 5 winnaars een Grand Prix ontvangen met een daaraan verbonden geldbedrag van €10.000. Ook wordt de jaarlijkse publieksprijs The Public Choice Award ( met een daaraan verbonden geldbedrag van €10.000) uitgereikt, het resultaat van een Europese verkiezing georganiseerd door Europa Nostra, de Europese, non-gouvernementele federatie die zich inzet voor cultureel erfgoed.

De Europese Erfgoedprijzen/Europa Nostra-prijzen zijn in 2002 ingesteld. Sindsdien worden de prijzen door Europa Nostra georganiseerd met ondersteuning van het Creative Europe programma van de Europese Unie.

De prijzen hebben de winnaars grote voordelen opgeleverd; niet alleen een grotere (inter)nationale bekendheid, maar ook meer bezoekers en gerelateerde financiering.

Dien vandaag nog uw aanvraag in en deel uw succesverhaal met de rest van Europa!

Digitale inschrijvingsformulieren en verdere infomatie: www.europeanheritageawards.eu

Uiterste indieningsdatum: 25 November 2022

Europa Nostra organiseert 1 webinar ‘Hoe bereid je een aanvraag voor de Europese Erfgoedprijzen / Europa Nostra Awards 2023 voor’ ( hetzelfde onderwerp, met dezelfde inhoud)

– Maandag 7 november 2022 van 18:00 – 19:00 uur CET. Registreer hier.